Airco / ventilatie

Airco / ventilatie

We leggen het graag voor je uit!

De zomer komt eraan en je herinnert je nog de warme dagen van vorig jaar. Dit jaar wil je voorkomen dat je uit bed komt zweten of puffen op de bank. Er is dan ook geen groter comfort dan een heerlijk fris huis. Of het nu gaat om een appartement, een tussenwoning of een vrijstaande woning; een betrouwbaar koelsysteem is een goede investering.

 

Wat is nu de beste klimaatoplossing voor jou? Heeft u airconditioning of ventilatie nodig? En wat is het verschil tussen airconditioning en ventilatie? Is er eigenlijk een verschil tussen beide systemen?

De airco

Airconditioning; méér dan alleen koelen

Als je airco zegt denkt iedereen aan het systeem op kantoor of in een hotelkamer. In de ruimte hangt dan een unit aan de muur (wandmodel) of zit het in het plafond (plafondmodel) verwerkt. Deze unit blaast dan koele lucht in de ruimte. Hierdoor wordt de kamer gekoeld.

 

Maar wist je dat dit systeem wordt aangedreven door een warmtepomp? Het wordt ook wel een lucht-luchtwarmtepomp genoemd. Bij het koelen voert de warmtepomp de warmte af naar buiten en zo krijgen we een gekoelde binnenruimte.

 

Op frisse dagen onttrekt de buitenunit warmte aan de buitenlucht. De warmte wordt door het systeem binnenshuis de kamer ingeblazen. Een airco is dus eigenlijk ook gewoon een warmtepomp.

 

Op de vraag “Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp” is het korte antwoord; een airco is een soort warmtepomp. Een lucht/lucht-warmtepomp.

 

Ben je op zoek naar een klassiek airco-systeem voor tegen de wand, dan biedt Samsung een ruime keuze aan binnen- & buiten units aan. Bovendien heeft Samsung met de Wind-free™Wind-free™ Comfort een innovatieve oplossing voor mensen die gevoelig zijn voor de tocht van een airco.

Wind-free™ Elite

Intelligente koeling.
Geen koude tocht.

Ventilatie Bavikhove

Vous voulez en savoir plus? Prenez rendez-vous avec un installateur frederik hoornaert.

Innovatie in detail

ClimateHub

ventilatie

De ventilatie

Duurzaam verwarmen, koelen & warm tapwater
Zomer of winter, het hele jaar regelt de ventilatie voor jou de ideale temperatuur in je woning. Van de perfecte temperatuur in de slaapkamer tot de meest comfortabele temperatuur om te werken of te studeren, de ventilatie regelt het voor je.

 

Een ventilatie kan naast ventilatie dus ook koelen. Het is een duurzame totaaloplossing voor de klimaatregeling in jouw woning. De ventilatie met de airco-functionaliteiten is een lucht/lucht ventilatie. De temperatuur in de ruimte wordt geregeld door luchtverplaatsing.

 

Wat kan een ventilatie nog meer
Een ventilatie kan meer dan alleen jouw huis verwarmen of koelen. Het zorgt ook voor ventilatie, ontvochtiging en luchtzuivering van de ruimte. Wist je dat een ventilatie ook een duurzaam alternatief is voor een traditionele CV-ketel? Een ventilatie kan namelijk jouw woning voorzien van verwarming en warm water.

Interesse In Een Van Onze Diensten? Vraag Vandaag Nog Uw Vrijblijvende Offerte Aan !

Reeds 20jaar zijn we gespecialiseerd in verwarming, sanitair, airco en zonnepanelen.
U kunt bij ons terecht voor onderhoud, installatie en herstellingen. We streven naar perfectie.

Service staat op de eerste plaats!

Enkele realisaties